آموزش تفاوت پلاگین مونو و استریو

تفاوت پلاگین های استریو و مونو در چیست؟

همانطورکه میدانید پلاگین هایی که برای میکس و مسترینگ ساخته شده در تولیدات برخی از این شرکت ها بصورت مونو و استریو میباشد.

شرکت هایی از قبیل کمپانی  (Waves ، Universal Audio (UA

T-racks و … که تولید کننده ی پلاگین هایی هستند که شبیه ساز سخت افزار آنها میباشد

در دهه های گذشته میکس موزیک ها بصورت مونو بود که به همین دلیل پلاگین هایی که ساخته میشد بصورت سخت افزار ، مونو بودند

با گذشت زمان و وارد شدن نرم افزارهای موسیقی(دیجیتال) و پیشرفت علم میکس و مسترینگ ، پلاگین هایی که بصورت سخت افزار و نرم افزار ساخته میشدند بصورت استریو و مونو ساخته میشدند.

پلاگین های مونو بر‌ روی هر لاینی از پروژه قرار بگیرند ، آن صدا بصورت مونو خواهد شد

پلاگین های استریو دخالتی در مونو یا استریو بودن صدا ندارند و به هر صورتی که در فضای میکس صدا دهد ، به همان صورت خواهد ماند

 

چگونه از پلاگین های مونو یا استریو استفاده کنیم؟

در پلاگین هایی که امروزه بصورت نرم افزاری ساخته میشوند،اگر دقت کرده باشید ، دیگر مانند پلاگین های Waves یا Ua بصورت مونو و استریو جداگانه نیستند بلکه فقط در حالت استریو میباشند ، پلاگین هایی از قبیل فب فیلتر Fab filter , ایزوتوپ اوزون Izotop ozon ، پلاگین های پیشفرض نرم افزارها ، آلیانس Alliance و … 

از این رو پیشنهاد میشود روی همه ی لاینها حتی وکال ، کیک و بیس که بصورت مونو هستن در اغلب موارد ، از پلاگین های استریو استفاده شود.

امروز صدای بیس های الکترونیک ، وکال ها نیز در حالت واید و استریو هستن ، پس استفاده از پلاگین های مونو دیگر مانند گذشته کاربرد ندارد

 

رکورد صداها باید استریو باشد یا مونو ؟

رکورد صداها از قبیل وکال ، گیتار بیس ، سازهای بادی ، کوبه ای و گیتار معمولا در حالت مونو رکورد میشوند ، اما در برخی موارد مانند رکورد پیانو ، درام آکوستیک با دو میکروفون ضبط میشوند که بصورت استریو رکورد میشوند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *